Projekter og aktiviteter
Fonden Thyborøn uddeler ikke midler. Alt overskud, som Fonden eventuelt må få, geninvesteres i udvikling af Thyborøn- området – og kommer derfor i sidste ende alle borgere, turister og erhvervsliv til gode.
På denne side kan du få et overblik over Fondens aktuelle og tidligere projekter og aktiviteter.
Projekt Thyborøn 2.0: Den maritime kraft
Projekt Thyborøn 2.0: Den maritime kraft
Fonden Thyborøn gennemfører i samarbejde med Lemvig Kommune udviklingsprojektet ”Thyborøn 2.0: Den maritime kraft”, som løber fra medio 2023 til udgangen af 2027.
Projektet, som bl.a. er støttet af EU, finder sted i Thyborøns nordlige del, i området mellem Bredgade og stranden og mellem den nordlige del af havnen og Kystcentervej.
Mere om Projekt Thyborøn 2.0: Den maritime kraft
Målet med projektet er at give det eksisterende turismeerhverv øget mulighed for flere og bedre produkter og oplevelser og skabe forudsætningerne for at tiltrække nye, private investeringer i oplevelser og overnatningskapacitet til byen, så Thyborøn bliver en endnu mere attraktiv by at besøge, bo og arbejde i.
Den røde tråd gennem projektet er udviklingsprincipperne og detailplanerne for Thyborøn i ”Strategisk-fysisk udviklingsplan for Thorsminde-Thyborøn”. Projektets aktiviteter skal binde Thyborøns fysiske forbindelser sammen, så synergien mellem byens funktioner forbedres, og det bliver lettere at navigere i byens rum.
Parkeringen skal integreres naturlig i landskabet. Byen skal sikres mod klimaforandringernes påvirkning med en struktur, der bidrager med nye rekreative oplevelser. Alt i alt skal projektet styrke den naturlige wayfinding mellem bydelene i området og binde aktiviteter, oplevelser, museer mv. sammen med forbedret infrastruktur, p-pladser, forbindelsesstier og opholdsrum.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bevilliget 24 mio. kr. til projektet fra de decentrale erhvervsfremmemidler og EU’s Regionalfond. Herudover bidrager Realdania med 5 mio. kr. samt Fonden Thyborøn og Lemvig Kommune med hver 2,5 mio. kr.
Læs mere om projektet her.
Projekt Samlingssted: Sneglehuset
Om projektet
Projektet Samlingssted har to hovedmål.
Det første er at skabe et naturligt samlingssted for både lokale og turister – et fordomsfrit miljø, der favner alle. Her skal være plads til møder, fester, foredrag, sangaftener og koncerter, inspireret af fiskeren Alfred, der byggede Sneglehuset som et åbent sted for alle – fra skærslippere til direktører.
Det andet mål er en omfattende renovering af Sneglehuset, som trænger til en kærlig hånd.
Samtidig skal tidligere lappeløsninger på huset erstattes med mere varige og æstetiske forbedringer, så Sneglehuset kan fremstå i sin oprindelige pragt.
Kommende projekter:
Det Gule Tårn
Det Gule Tårn
I Fonden Thyborøn sender vi en stor tak til Jysk Energi for den flotte gave i form af ’Det Gule Tårn’. Vi vil gøre alt for at bevare og passe på tårnet og har sammensat et projekt, der skal give tårnet med den lange historie nyt liv.
Visionen er både at bevare og udvikle de bygninger og arealer, som fonden forvalter – og det gør sig også gældende her.
Projektet skal således bevare ’Det Gule Tårns’ bygnings- og kulturhistoriske værdi og samtidig gøre tårnet til en attraktion, der danner ramme for nutidige oplevelser – til gavn for både beboere og turister.
I projektet skal Det Gule Tårn istandsættes og klargøres til nye aktiviteter. Mulighederne for fremtidig anvendelse er mange, og vi vil udvikle på mulighederne sammen med både lokale og eksterne samarbejdspartnere.